Харківський обласний театр для дітей та юнацтва готує музичний спектакль за п'єсою "Кицьчин дім" Самуїла Маршака. Прем'єра відбудеться 30 квітня. Як повідомила "SQ" керівник літературно-драматургічної частини театру Катерина Щербак, над новою постановкою працюють два режисери: лауреат муніципальної премії ім. Мар'яна Крушельницького Андрій Лебідь і студент-дипломник Харківської державної академії культури, актор Максим Жданович. Сценографію створила головний художник театру Тетяна Пасічник, музику написав завідувач музичною частиною Валентин Іванов. Танцювальні номери поставила хореограф Світлана Момот.

К.Щербак повідомила, що постановочна група вигадала для відомої широкому глядачеві казки С.Маршака нову, оригінальну сценічну форму. "Відійшовши від класичної музичної казки, режисери надали дії вистави жанр музичної буфонади. У новій постановці театру глядачів чекає безліч сюрпризів. Дія спектаклю відбувається в цирку, і всі герої - циркові артисти. Головна героїня Кішка з'являється в ролі циркової примадонни. Її племінники кошенята поки лише мріють вступити в цирку", - відзначила К.Щербак.

За її словами, вистава буде цікава не лише дітям, але і дорослому глядачеві: "Дітям сподобається цікаве подання з музикою, піснями, танцями, фокусами і несподіваними перетвореннями. Дорослим же будуть зрозумілі і цікаві проблеми, що хвилюють героїв, бажання, прагнення".

"Кицьчин дім" театр також покаже 4, 5 і 14 травня.