У Харківській міській художній галереї відкриється фотовиставка "Грузія 2000 vs. Грузія 2011". Вона почне працювати 13 жовтня. Як повідомили "SQ" у галереї, відвідувачі виставки зможуть побачити на знімках реалії сучасної Грузії та Грузії десятирічної давності.

Фотопроект організований Інститутом світової політики за підтримки Посольства Грузії в Україні та Генерального консульства Грузії в Одесі. "Інститут світової політики прагне показати українцям, яких успіхів досяг Тбілісі в реформуванні країни за останні роки", - зазначили організатори. Для створення виставки були залучені відомі грузинські фотографи. На більшості знімків зафіксовані однакові місця в різний час.

"Відсутність ефективних реформ на пострадянському просторі часто пояснюється історичними передумовами. Мовляв, Україну, Грузію або Білорусь не можна порівнювати з Польщею або Чехією. Грузія зламала цей стереотип, довівши, що успіх країни залежить не стільки від того, що було вчора, скільки від того - хто і що робить сьогодні. Фотопроект, за задумом Інституту світової політики, має сприяти мобілізації політичних еліт і в Україні для здійснення важливих реформ", - зазначили організатори.

Раніше виставка була представлена ​​в Дніпропетровську, Києві, Львові, Одесі та Ялті.

Довідка "SQ". Інститут світової політики - громадська організація, місія якої полягає в інформуванні й освіті державних діячів, експертів, журналістів і широкої громадськості щодо подій у зовнішній політиці України.