Виставка робіт художньо-прикладного мистецтва "На згадку про літо" 10 листопада відкрилася у виставковому залі Харківського обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтва. Демонструються твори 13-ти харківських майстрів: вироби з художнього скла, металу і в техніці батік. "Усі картини, вироби яскраві, багато квіткових тем, тому ми об'єднали їх на виставці під такою назвою", - повідомили журналістам у центрі культури та мистецтва.

Роботи в техніці батік (картини, шарфи, парасольки) представили Марія Осадча, Ганна Павлюкевич-Чернецька, Людмила Байматова, Анна Лещенко, Інна Городиська, Наталія Овчаренко, Аліна Храпчинська і Ніна Кухтіна. Як повідомили в центрі, автори творів - як професіонали з художньою освітою, так і аматори.

Микола Радомський, Олексій Поляков, Галина Шеленіна, Ігор Сидоров та Олена Моргунова представили вироби з художнього скла. Зокрема, О.Поляков свої металеві скульптури прикрасив вітражами і скляними елементами. Майстер розпису по склу Г.Шеленіна та майстер по декоративному склу І.Сидоров розробили власну методику виготовлення модельованого скла. Як відзначили в центрі, їх роботи - картини і посуд - просякнені українськими національними мотивами і колоритом. О.Моргунова представила картини, виконані в техніці емалі на міді. У центрі додали, що зараз дуже мало майстрів працюють з художнім склом, створюють вітражі; як правило, такі вироби в Україні виготовляють львів'яни.

В рамках відкриття виставки відбувся майстер-клас з батіку. Експозиція працюватиме до 10 грудня.