Харківський "Театр на Жуках" у квітні візьме участь у конкурсній програмі двох міжнародних фестивалів молодіжних театрів: "Південні маски - 2011" у Миколаєві і "Рампа-2011" у Дніпропетровську. Як повідомив "SQ" продюсер театру Дмитро Терновий, у Миколаєві 11 квітня харків'яни покажуть свою нову виставу "Пластилін світу" - фантасмагорію за мотивами філософської казки Євгена Клюєва "Між двох стільців". Усього у фестивалі "Південні маски" візьмуть участь 27 колективів з Білорусі, Болгарії, Молдови, Польщі, Росії та України. Також у Миколаївському державному театрі ляльок відбудеться майстер-клас режисера "Театру на Жуках" Ольги Тернової.

На сцені Дніпропетровського російського драматичного театру ім. М.Горького 15 квітня харків'яни покажуть виставу "Єхай!?" - драму абсурду за однойменною п'єсою Ніни Садур. У фестивалі "Рампа" візьмуть участь 12 колективів із різних міст Білорусі, Росії та України.

Довідка "SQ". "Театр на Жуках" (від скороченої назви сел.Жуковського, на території якого розташований театр) - один з наймолодших недержавних театрів Харкова. Свій перший спектакль ("Вибір" за п'єсою Григорія Горіна "Забути Герострата") театр показав 16 грудня 2007 р. Ця дата стала днем народження театру. Зараз має в репертуарі чотири вистави: "Вибір", "Єхай" за однойменною п'єсою Ніни Садур, "Дванадцята ніч" за однойменною п'єсою Вільяма Шекспіра, "We care a lot" за п'єсою "Блазні" Д.Тернового і "Пластилін світу" за казкою Євгена Клюєва. Театр є володарем "Срібної маски" міжнародного театрального фестивалю "Південні маски" (Миколаїв, квітень 2010 р.). Усі роботи поставлені режисером О.Терновою. Колектив складається переважно з непрофесійних акторів. Театр має у своєму розпорядженні камерний зал, розрахованй на 40 глядачів, який обладнаний у приватній гімназії "Очаг".