В Харькове открылась выставка экологической карикатуры

Виставка екологічної карикатури "Плюс 1°С" відкрилася 5 листопада в галереї "Академія" Харківської державної академії дизайну і мистецтв (ХДАДМ). В експонованих малюнках шведські та українські художники висловили занепокоєння станом природного середовища і ресурсів планети.

Виставка є спільним проектом Шведського інституту, Посольства Швеції в Україні та міжнародної благодійної організації "Інформаційний центр "Зелене досьє". Як розповіла "SQ" один з організаторів виставки Тамара Малькова, у 2009 р. під час Копенгагенської конференції з питань зміни клімату відбулася виставка робіт на цю тему 25-ти карикатуристів зі скандинавських країн. Пізніше експозиція робіт з п'яти шведських авторів стала подорожувати різними країнами, залучаючи до участі місцевих художників. З 2011 р. виставку представляють у містах України.

У Харкові експозиція поповнилася малюнками ще двох молодих художників: студента ХДАДМ Михайла Палаєва і студента Харківського національного педагогічного університету ім. Г.Сковороди Святослава Романчака. У відкритті виставки, зокрема, взяла участь одна зі шведських авторів Гелена Линдгольм.

Виставка працюватиме до 30 листопада. В її рамках пройде семінар і майстер-клас на екологічні теми (докладніше тут).

В Харькове открылась выставка экологической карикатуры В Харькове открылась выставка экологической карикатуры