В Харькове отметили день рождения А.Пушкина
Урочистий мітинг, присвячений 212-й річниці з дня народження російського поета, прозаїка і громадського діяча Олександра Пушкіна, пройшов 6 червня, в день народження поета, в Харкові, біля пам'ятника О.Пушкіну в сквері Поезії.

В урочистостях взяли участь представники Харківської облради, начальник Головного управління освіти Роман Шаповал, радник генконсула Генконсульства Російської Федерації у Харкові Михайло Орєхов, представники громадського культурного об'єднання "Росс", а також учні шкіл і вишів Харкова й області.

До пам'ятника поетові урочисто поклали квіти, а школярі та студенти прочитали твори О.Пушкіна. Переможці олімпіад та конкурсів різного рівня з російської мови отримали на згадку книги.

Як повідомила "SQ" ректор Харківської академії безперервної освіти Любов Покроєва, ці урочистості проводяться відповідно до програми облради з підтримки російської мови в харківському регіоні. Згідно з цією програмою в області 6 червня також відзначається День російської мови.

Довідка "SQ". Олександр Сергійович Пушкін (нар. 26 травня (6 червня) 1799 р. - 29 січня (10 лютого) 1837 р.), російський поет, драматург і прозаїк. Вважається творцем сучасної російської літературної мови.

День народження О.Пушкіна відзначається також у Росії, де цей день є державним святом. Святкові заходи проходять і в інших країнах, зокрема, в Нью-Йорку (США) пройде концерт, присвячений Всесвітньому дню російської мови, а в Каїрі (Єгипет) буде відкрито пам'ятник О.Пушкіну.