Харьковские участники телепроекта "Майданs" подали претензию по поводу нечестного подсчета голосовХарківська команда, учасниця телекпроекта "Майданs", подала претензію телеканалу "Інтер" з приводу нечесного підрахунку глядацьких голосів під час півфіналу конкурсу, який пройшов 30 квітня на Майдані Незалежності в Києві. Про це 6 травня повідомила "SQ" адміністратор харківської команди Наталія Сімбірєва. За її словами, претензія була відправлена ​​відразу ж після прибуття команди до Харкова. Відповідь поки що не отримана.

У претензії, зокрема, говориться, що "тисячі людей обурені нечесним підрахунком смс-голосування, а особливо учасники з Харкова... Щоб уникнути непорозумінь і сумнівів серед великої кількості людей, і щоб репутація телеканалу не впала в очах мільйонів людей, ми просимо Вас надати файл-звіт мобільного провайдера з рейтингом голосів за кожне місто".

За словами Н.Сімбірєвої, той факт, що підрахунок глядацьких голосів відбувся нечесно, очевидний. Зазвичай підрахунок голосів глядачів проходить кілька хвилин, а цього разу буквально за півхвилини оголосили результати голосування. За її словами, нечесним підрахунком обурені не тільки учасники харківської команди та їх батьки, а навіть суперники з інших міст, Хмельницького, наприклад. Як зазначила адміністратор, дуже багато харків'ян скаржилися, що при дзвінках зі стаціонарних телефонів за харківську команду у відповідь виходило: "цей напрям закритий", не були зараховані багато смс-повідомлень.

За словами Н.Сімбірєвої, учасники та адміністратори харківської команди 4 травня намагалися зустрітися з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним, проте зустріч не відбулася. Адміністратор зазначила, що учасники харківської команди сподівають

ся на розуміння проблеми керівництвом Харківської області.

Довідка "SQ". Харківська команда телепроекту "Майданs" у півфіналі 30 квітня по голосуванню журі отримало 46 балів, тоді як Кіровоград та Одеса - по 44. Проте в результаті смс-голосування Харків набрав 71 бал (зараховано 25% голосів по телефону), а Кіровоград - 100 (56%).

Телепроект "Майданs" організований телеканалом "Інтер". У конкурсі брали участь 12 міст, до півфіналу вийшли 7. Переможець конкурсу отримає 1 млн.грн. Харківська команда в першому турі перемогла команду з Хмельницького, у другому поступилася команді з Кіровограда і вибула з конкурсу.