В Харькове открылись фотовыставки, посвященные Харьковщине и "украинской Венеции"Виставка робіт харківського фотографа Володимира Оглобліна "Близьке..." 5 березня відкрилася в Харківському художньому музеї. В експозиції представлені знімки, зроблені в Харківській області, присвячені її природі в усі пори року.

Як повідомив "SQ" автор, матеріал для виставки він збирав в епізодичних поїздках областю протягом семи років, у перервах між великими експедиціями до Якутії, Колими, Чукотки (Росія). "Я "пірнав" у куточки рідної місцевості і знаходив там відпочинок для душі", - зазначив В.Оглоблін. За словами автора, справжнім відкриттям для нього став Дворічанський район, де він знайшов багато затишних і красивих місць.

На відкритті виставки В.Оглоблін розповів, що раніше не приділяв належної уваги рідному краю. Одного разу, у відгуках до фотовиставки, присвяченій Якутії, один з відвідувачів написав, що ці пейзажі прекрасні, але на Харківщині теж є багато гарних місць. Це стало своєрідним поштовхом для майстра, і у 2005 р. він почав фотографувати різні куточки Харківщини. Спочатку це були місця, де мешкала відома художниця Зинаїда Серебрякова - с. Нескучне (Харківський район). За словами В.Оглобліна, з тих пір він об'їздив усю Харківську область. "Ця краса непомітна, але особлива", - зазначив він. Виставка працюватиме до 26 березня. У подальших планах фотографа - експедиція до Якутії, ближче до Заполярря.

А в арт-підвалі Харківської міськіої художньої галереї відкрилася виставка фотографій Євгена Курилка "Два кольори української Венеції. Один день з життя". Як повідомили "SQ" у галереї, у своїх роботах автор поділився враженнями від перебування у м. Вилкове (Одеська обл.), яке називають "українською Венецією".

На чорно-білих знімках зображені миті одного звичайного серпневого дня 2011 р. "Унаслідок того, що приїхав я туди досить спонтанно, без будь-якої попередньої підготовки, перед вами, так би мовити, "чистий" погляд на Вилкове, на його унікальну, дивно красиву природу, на його привабливих, чуйних і гостинних мешканців і, звичайно ж, на його яскраві за силою сприйняття контрасти", - зазначив автор. Виставка працюватиме до 20 березня.

В Харькове открылись фотовыставки, посвященные Харьковщине и "украинской Венеции" В Харькове открылись фотовыставки, посвященные Харьковщине и "украинской Венеции"
В Харькове открылись фотовыставки, посвященные Харьковщине и "украинской Венеции" В Харькове открылись фотовыставки, посвященные Харьковщине и "украинской Венеции"

Довідка "SQ". В.Оглоблін народився 1954 р. у Харкові. Закінчив історичний факультет Харківського державного університету ім.Горького (зараз - Харківський національний університет ім. В.Каразіна). Ще під час навчання у виші захопився фотографією. З 1990 р. професійно працює у сфері фотомистецтва і рекламного фото. Здійснив фотоекспедіціі у важкодоступні місця Арктики, Приполярного Уралу, Таймиру, Чукотки, Колими, Якутії, Гірського Алтаю. Член Спілки фотохудожників України (з 1989 р.) та Росії (з 1994 р.), учасник і переможець численних міжнародних та національних виставок і конкурсів. Персональні виставки проходили не тільки в Україні та Росії, а й у Німеччині, Норвегії, Франції.

Є.Курилко народився 1974 р. у Росії. З 1986 р. мешкає в Харкові. Почав захоплюватися фотографією у 2001 р. з дослідження Харкова. Фотографував у Греції, Іспанії, Італії, Франції, Хорватії та інших країнах.