Харківський письменник Станіслав Мінаков планує скласти ілюстровані книги про російські палаци і садиби. Про це 4 листопада він розповів у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO".

За словами автора, у нього вже накопичилося достатньо матеріалів для роботи над книгами. У 2011 р. у московському видавництві "ЕКСМО" вийшла складена С.Мінакова книга "Святині великої Росії", у 2010 р. - "Храми великої Росії". Це книги подарункового формату з великою кількістю малюнків і фотографій, наклад кожної - понад 5 тис. примірників. За словами С.Мінакова, в Україні таких книг мало, щоб купити, доводиться замовляти в Росії.

"Святині Росії - це те, що робить кожного з нас російською людиною. Книга про це", - розповів С.Мінаков. Книга "Святині великої Росії" складається в основному з фотографій та репродукцій картин з короткими коментарями. "Це свого роду комікс", - зазначив С.Мінаков. За його словами, у книзі є розділи, присвячені російському зодчеству, літературі і поезії, російській природі (є розділи "Волга" і "Байкал"), дружинам декабристів, полям ратних подвигів Росії - Бородинскому, Куликовському, Прохоровському, перемозі у Великій Вітчизняній війні, російській садибі, революції 1917 р. (розділ "Той страшний рік"), є глава "Російський космос". Книга побудована хронологічно. У ній, зокрема, є розповідь про хрещення Русі і три стародавні Софійські собори - у Києві, Новгороді та Полоцьку. За словами С.Мінакова, матеріали про російську культуру він збирає все життя, над книгою працював кілька місяців. Частину знімків для книги зробив сам, частину - надіслали колеги і друзі, які подорожують і фотографують пам'ятки культури. Видавництво саме запропонувало автору скласти ці книги. Книги друкуються в друкарні в Туреччині.