Гала-концерт "Усі секрети оперети" 3 листопада відбувся у Харкові. У ньому взяли участь артисти Харківського академічного театру музичної комедії (ХАТМК). Як повідомила 4 листопада "SQ" керівник літературно-драматичної частини театру Алла Прихожаєва, концерт був присвячений Дню харківської оперети: "Це свято відзначається в Харкові вже четвертий рік. Саме у нашому місті 1929 р. був створений перший в Україні театр музичної комедії" . За словами А.Прихожаєвої, в програмі концерту - романтичні освідчення в коханні, ліричні дуети, комічні сцени, пристрасне танго, запальний кан-кан і іскрометні жарти ведучих. Також артисти музкомедії презентували низку прем'єр, серед них - пісня Уїтні Х'юстон з фільму "Охоронець".

А.Прихожаєва зазначила, що вперше концерт відбувся на великій сцені Харківського національного академічного театрі опери і балету ім. М.Лисенка, а не в ХАТМК, як раніше: "Вечір пройшов з аншлагом. Усім охочим на нього не вистачило місць, тому ми вирішили провести 6 листопада в театрі музкомедії повторний концерт".

Довідка "SQ". Харківський театр музкомедії створений на підставі постанови президії Харківського окрвиконкому (15 липня 1929 р.) як перший у республіці український театр музичної комедії "пролетарської бадьорості і веселості". Відкриття театру відбулося 1 листопада 1929 р. оперетою Жана Оффенбаха "Орфей в пеклі" в обробці Ю.Мейтуса з інтермедіями на теми дня Остапа Вишні. Через місяць після відкриття ударна бригада соціалістичного змагання з 70 осіб звернулася до письменницьким організаціям з проханням написати репертуар для театру. Близько 40 радянських оперет уперше побачили світ у Харкові. Значну роль у розвитку жанру радянської музкомедії зіграла вистава "Весілля в Малинівці", поставлена 1937 р.