Выставка реалистической живописи "Лето прошло" С. Гедзевича открылась в Харьковской муниципальной галерееВиставка живопису "Літо пройшло" Станіслава Гедзевича відкрилася 2 листопада в Харківській міській художній галереї. До експозиції увійшли нові роботи, написані за літній період перебування художника на Полтавщині, в с.Хатки. Там у нього знаходиться дача. Як зазначив С.Гедзевич, ці місця дуже мальовничі: "Я приїхав в Хатки з метою зробити графіку, чорно-білі малюнки, зі структурними зв'язками, навіть не уявляв, що візьмуся за фарби. І тут я побачив, що мій інститутський товариш ходить і пише етюди. І я розумію, що він має рацію. Я приєднався до нього з іншими товаришами, етюдниками, і ми почали писати з натури. Ми стали брати від природи те, що вона нам давала. Я так захопився, що не зміг зупинитися". На виставці представлені реалістичні картини різних жанрів: пейзажі, натюрморти та портрети, героїня останніх - жінка. "Роботи експозиції характерні для етюдного живопису, є зафіксованою емоцією, що служить для створення більш складних творів. Художник демонструє свою "кухню", а не закінчений твір, як це часто буває при експонуванні традиційного живопису", - відзначили в галереї.

Виставка працюватиме до 16 листопада. Також у цей день художник дасть майстер-клас (початок о 16.00). У муніципальній галереї С.Гедзевич представляє персональну виставку вчетверте.

 

Довідка "SQ". С.Гедзевич народився 1958 р. в Орську (Росія). У 1976 - 1980 рр. навчався у Загорську художньому училищі (Росія), в 1982 - 1988 рр. - у Харківській державній академії дизайну і мистецтв, у 1986 - 1987 рр. - у Ленінградському вищому художньому училищі ім. Мухіної. З 1990 р. - член Національної спілки художників України. Роботи С.Гедзевича знаходяться в Харківському художньому музеї, Харківській міській художній галереї, в приватних колекціях у Великобританії, Німеччині, Росії, США й Україні.