Фільм російського режисера Павла Бардіна "Гоп-стоп" 1 червня покажуть у Харкові, в кінотеатрі "Боммер" (початок сеансу - о 20.00). За словами режисера, цей фільм ще не вийшов в український кінопрокат, раніше його показували тільки в Росії.

Як зазначив П.Бардін, "Гоп-стоп" - це музична кримінальна комедія з елементами абсурду, навіяна класичним народним епосом. "Гопник Вася (актор Петро Федоров) з провінційного містечка волею випадку стає Робіном Гудом. Це яскраве і стильне кіно нової старої Росії. У фільмі показані казкові перипетії сучасних "гопників", - підкреслив режисер.

За його словами, цей фільм зближує людей, які раніше ніколи б не зблизилися. "Іноді люди, що подивилися фільм, мені кажуть, що після перегляду цього кіно хочеться жити", - додав П.Бардін.

Довідка "SQ". Фільм "Гоп-стоп" знятий у 2010 р. Вийшов у прокат 28 квітня 2011 р. Це нова робота режисера Павла Бардіна, чий дебютний фільм "Росія 88" завантажила рекордна кількість інтернет-користувачів. На фестивалі "Текстура" в Пермі (Росія) відбулася світова прем'єра фільму "Гоп-стоп", якому глядачі за підсумками голосування вручили свій приз.

У фільмі "Гоп-стоп" усі герої мають як мінімум один казковий прототип. Наприклад, Васяня - це не тільки Робін Гуд, але і Буратіно, і Іван-дурень, і Ілля Муромець. За словами режисера, у фільмі зібрана всесвітня колекція кіноштампів - драматургічних, монтажних, операторських, акторських, звучить безліч кіно-та літературних цитат. У стрічці лунають пісні О.Розенбаума, О.Сєрова та групи "Сектор газа" в аранжуваннях Сергія Анашкіна і виконанні симфонічного оркестру.