Під час Євро-2012 у Харкові працюватиме тимчасовий консульський штаб посольства Нідерландів. Про це 23 січня під час зустрічі з керівництвом Харківської облдержадміністрації заявив другий секретар посольства Нідерландів в Україні Рохір ван Турен. За його словами, співробітники штабу надаватимуть допомогу голландським туристам і вболівальникам під час їх перебування в Харкові.

"Не дай Бог, хтось із наших співгромадян загубиться або втратить паспорт - ми будемо займатися такими проблемами і надавати всю посильну допомогу", - заявив Р. ван Турен. За словами директора Футбольної асоціації Нідерландів Берта ван Ооствейна, під час проведення чемпіонату в Харкові будуть працювати співробітники правоохоронних органів Голландії, завдання яких - стежити за порядком у таборі уболівальників Нідерландів.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним із чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.