Евро-2012 в Харькове прошло без происшествий – милицияЗа час проведення Євро-2012 у Харкові порушень громадського порядку зафіксовано не було. Про це 20 червня повідомив журналістам заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області з Євро -2012 Володимир Ковригін.

"Дійсно, була дуже серйозна підготовка, та особовий склад спрацював дуже якісно й професійно, про що сьогодні заявляє і керівництво Міністерства внутрішніх справ, і керівництво Харківської області", - зазначив В.Коврігін.

Він розповів, що під час проведення Євро-2012 у Харкові громадський порядок охороняли близько 6 тис. співробітників харківської міліції (ППС, "Беркут", ДАІ, служба охорони тощо), а також близько 1,5 тис. курсантів та міліціонерів з інших областей. Зараз міліціонери з інших областей роз'їхалися, залишилися тільки 200 міліціонерів з Полтавської області. У звичайні дні порядок на вулицях Харкова охороняють близько 2,5 тис. міліціонерів.

"У нас було два ключових об'єкти - це стадіон і фан-зона. Ви знаєте, що на фан-зоні в дні матчів було більше 30 тис. уболівальників. Це масове скупчення людей, тим не менш, не було допущено ні порушень громадського порядку, ні кишенькових крадіжок, усе пройшло злагоджено і чітко. Стадіон у дні матчів був заповнений практично на сто відсотків, навколо стадіону теж знаходилися уболівальники, але незважаючи на це, працівники міліції не допустили порушення громадського порядку", - підкреслив В.Ковригін.

Він також високо оцінив роботу ДАІ в дні чемпіонату. "Співробітники ДАІ спрацювали на високому рівні. Більше 10 тис. голландських фанатів простували містом, але ніде не було ні заторів, ні ДТП, ніхто нікому не заважав. Дуже організовано були розміщені автобуси вболівальників: для цього використовувалися майданчики супермаркетів, буферні зони, їх так уміло розташували, що це не впливало на рух у місті", - зазначив В.Коврігін.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. проходить у Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграла збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. Усі матчі пройшли на стадіоні "Металіст". Напередодні матчів від пл.Свободи до стадіону проходила хода, в якій брало участь кілька тисяч голландських та інших іноземних уболівальників, а також харків'ян, які їх підтримували.