Сборная Англии выиграла у сборной Украины со счетом 1:0Збірна Англії виграла у збірної України з рахунком 1:0. Останній матч у групі D групового турніру Євро-2012 між збірними проходив у Донецьку, на стадіоні "Донбас Арена".

У першому таймі збірні не забили голів. На 48-й хвилині матчу гол у ворота українців забив Уейн Руні. Гол Марко Девіча угорський арбітр Віктор Кашшаі не зарахував.

У Харкові матч транслювався в офіційній фан-зоні Євро-2012 на пл. Свободи. За даними правоохоронців, на площі зібралося більше 40 тис. уболівальників, майже всі - українці, багато в символіці збірної України.

У попередніх матчах Євро-2012 збірна України перемогла збірну Швеції і програла збірній Франції. Так, збірна України не вийшла з групи і залишає турнір.

 

Довідка "SQ". Збірні України та Англії раніше чотири рази зустрічалися між собою. Тричі перемогу святкували англійці й один раз Україна. Нічиїх зафіксовано не було.

Склад збірних.

Англія: Харт, Джонсон, Террі, Лескотт, Е.Коул, Мілнер (Уолкотт, 70), Джеррард, Паркер, Янг, Руні (Окслейд-Чемберлен, 87), Уелбек (Керролл, 83)

Україна: П'ятов, Гусєв, Хачеріді, Ракицький, Селін, Тимощук, Гармаш (Назаренко, 78), Ярмоленко, Коноплянка, Мілевський (Бутко, 77), Девіч (Шевченко, 70).