К Евро-2012 в Харькове выпустят листовки против курения
До Євро-2012 у Харкові випустять листівки проти паління. Про це 10 січня повідомив "SQ" головний лікар Харківського обласного центру здоров'я Микола Кострикін. За його словами, проект випуску листівок корелює з курсом УЄФА на заборону куріння на стадіонах у містах, що прийматимуть матчі Євро-2012. Проект буде реалізований у рамках програми Обласного центру здоров'я з боротьби з палінням.

Як зазначив М.Кострикін, листівки роздаватимуть медичні працівники та волонтери, які чергуватимуть під час проведення матчів Євро-2012 на харківському стадіоні "Металіст". Попередньо тираж листівок визначенй у 5 тис. примірників, але може бути збільшений, якщо будуть знайдені додаткові кошти. Макет листівок уже розроблений. Зокрема, текст листівки буде містити інформацію про те, що куріння підвищує ризик інфаркту міокарда, інсульту, захворювань судин, серцевих м'язів і мозку. Для іноземців передбачений текст "No smoking", а також зрозумілий у всьому світі знак із перекресленою сигаретою. Листівки віддрукують у друкарні Обласного центру здоров'я.

Як зазначив М.Кострикін, поки що Харків - єдине з українських міст, що приймають Євро-2012, яке оголосило про випуск такої листівки. В якійсь формі ініціативу УЄФА щодо заборони паління підтримають і в Польщі.

Довідка "SQ". Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) оголосив, що накладе повну заборону на споживання, продаж і рекламу тютюнових виробів на всіх стадіонах Євро-2012.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.