Південна залізниця (ПЗ) побудувала в Харкові навчально-тренувальний центр "Сонячний" для футбольних команд - учасниць Євро-2012. Про це 6 вересня повідомили "SQ" у прес-службі залізниці. Урочисте відкриття центру відбудеться 7 вересня.

За даними Південної залізниці, об'єкт включає стадіон з розмірами футбольного поля 105 х 68 м, обладнаний автоматичним поливом, з двома трибунами (західною і східнюї) для глядачів на 4 тис. 924 місця. На стадіоні є підтрибунні приміщення, прожекторні щогли, системи водо- та електропостачання та інше. Комплекс для розміщення та проживання футболістів під час проведення матчів Євро-2012 включає готель на 21 номер (18 двомісних номерів і 3 номери "люкс"). Для проживання також будуть використані (після реконструкції) корпуси дитячого лікувально-оздоровчого центру "Сонячний" (у п'ятому корпусі - 48 двомісних номерів, у четвертому - 32 двомісних та 4 одномісних, у медкорпусі - 10 одномісних і 2 двомісні номери). Між готелем і стадіоном побудована автостоянка на 300 автомобілів.

Як уточнили на Південній залізниці, будівництво тренувальної бази для футбольних команд фіналу Євро-2012 на території дитячого лікувально-оздоровчого центру Південної залізниці "Сонячний" передбачене Державною цільовою програмою підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 р.

Довідка "SQ". 7 вересня у святковому заході візьмуть участь віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, генеральний директор ДАЗТ "Укрзалізниця" Володимир Козак, голова Харківської облради Сергій Чернов, харківський міський голова Геннадій Кернес, начальник статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" Віктор Остапчук. Початок заходу - о 16.00.