Офіційну фан-зону Євро-2012 на площі Свободи в Харкові планують демонтувати до 6 липня. Про це 2 липня повідомила журналістам офіційний представник оператора фан-зони "Holiday Service" Надія Росинська. За її словами, деякі постачальники стали згортати свої намети з товарами ще сьогодні вночі, після завершення урочистої церемонії закриття фан-зони. Зараз робітники продовжують розбирати намети і павільйони. Також вони завантажують до машин непроданий товар та напої.

Що стосується самої фан-зони, то уже демонтували головний і два додаткових екрани, після чого почнуть розбирати сцену. VIP-сектор демонтують 4 липня. В останню чергу будуть розбирати паркан, оскільки на території фан-зони все ще знаходяться матеріальні цінності. Демонтаж завершать до вихідних.

Всі роботи буде виконувати клінінгова компанія, яка була задіяна в обслуговуванні фан-зони. Зараз у демонтажі фан-зони беруть участь 60 осіб.

Довідка "SQ". Фан-зона на пл. Свободи працювала під час проведення чемпіонату Європи з футболу з 8 червня до 1 липня: в нематчеві дні - з 14.00 до 24.00, у дні проведення матчів у Харкові (9, 13 і 17 червня) фан-зона працювала з 10.00 до 1.00. У фан-зоні проходили всі основні масові заходи в рамках чемпіонату для дозвілля харків'ян і гостей міста, а також трансляції матчів на екранах.

За даними організаторів, фан-зону за час єврочемпіонату відвідало 758 тис. осіб (без урахування останнього дня роботи). На головній сцені виступили 85 творчих колективів та виконавців, у тому числі 25 танцювальних. У фан-зоні було випито більше 85 тис. літрів пива і 23 тис. літрів води, квасу і кока-коли, з'їдено 20 тис. упаковок їжі. Крім того, з фан-зони вивезли 600 тонн сміття. Щодня в прибиранні фан-зони було задіяно 30 осіб.

13 червня в фан-зоні виступив голландський діджей Армін ван Бюрен, 20 червня відбувся концерт гурту "Бумбокс". 25 червня на сцені фан-зони виступили українські гурти "Аwesomatic" і "Gorchitza", московська група "Tesla Boy", хедлайнером шоу став діджей Taboo з американської групи "The Black Eyed Peas". 1 липня в фан-зоні відбулася трансляція фінального матчу Євро-2012 Італія - ​​Іспанія, після чого пройшла церемонія закриття фан-зони: на сцені виступила Руслана, шоу завершилося феєрверком.