ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) готує до відправки до Іраку першу серійну заводську партію БТР-4. Про це 30 листопада повідомив журналістам в.о. генерального директора заводу Микола Бєлов. За його словами, завод виготовить 18 БТР (14 лінійних і 4 командирських машини). Ще 14 спеціальних БТР виробить казенне підприємство "Харківське КБ з машинобудування ім.Морозова" (ХКБМ). У партії ХКБМ будуть, наприклад, машини санітарної підтримки і бойові ремонтно-експлуатаційні машини (БРЕМ). У цілому до відправки готується партія з 32 машин.

За словами М.Бєлова, приймати продукцію інспекція замовника приїде 26 грудня. У перших числах січня машини планується відправити до Іраку. Це буде друга партія БТР, виготовлена ​​за контрактом з Іраком.

Довідка "SQ". Контракт на постачання БТР був укладений з Іраком у 2009 р. Основним виконавцем контракту є КП "ХКБМ ім.Морозова". За умовами угоди, Україна повинна поставити до Іраку 420 БТР-4 на загальну суму 457,5 млн.дол. Українська сторона повинна передати замовнику 270 лінійних бронетранспортерів, 80 командирських машин, 30 штабних, 30 медичних і десять ремонтно-експлуатаційних. Іракська сторона мала отримати першу партію БТР-4 у кінці 2010 р., проте партія з 26 машин була відправлена ​​до Іраку наприкінці квітня 2011 р. Усі машини зробили в ХКБМ.