Міністерство охорони навколишнього природного середовища України проведе 29 грудня IV аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. Про це повідомив офіційний сайт міністерства.

На аукціон виставлено 17 ділянок надр з різними видами корисних копалин: вапняк, пісок, гіпс, літієві руди, кам'яне вугілля, дев'ять об'єктів вуглеводневої сировини. Як повідомили в міністерстві, найдорожчим лотом, що виставляється на аукціон, буде Благодатівське родовище формувального піску (Шевченківський р-н Харківської обл.), початкова ціна дозволу на користування яким - 9 млн. 813 тис.грн. Найдорожчим нафтогазовим об'єктом є нафтогазоконденсатна Південно-Медведівська площа (Нововодолазький район Харківської обл.), початкова ціна дозволу на яку становить 4 млн. 23 тис.грн.

Окрім того, в Харківській області будуть виставлені на продаж дозволу на геогологовивчення з дослідницько-промисловою розробкою Південно-Хрестищенської нафтогазоконденсатної площі (Красноградський р-н, початкова ціна 2,69 млн.грн.), Генієвського газового родовища (Балаклійський р-н, 2 , 36 млн. грн.) та Водянівської нафтогазоконденсатної площі (Краснокутській та Валківський р-ни, 0,45 млн. грн.).

Довідка "SQ". Аукціон відбудеться 29 грудня (початок - об 1.00) у Державній геологічній службі за адресою: м. Київ, вул. Ежена Потьє, 16. Усі дозволи будуть видані терміном на 5 років.