Более двух тысяч обращений поступило в Харьковский разрешительный центр со дня его открытия 2,7 тис. звернень зареєстровано в Харківському єдиному дозвільному центрі за місяць його роботи. Про це 30 червня повідомила журналістам директор центру Тетяна Чечетова-Терашвілі. За її словами, найчастіше звертаються до обласної та міської санстанції, служби МНС, ДАІ, департамент архітектури Харківської міськради, управління охорони навколишнього середовища. Найменше звертаються, наприклад, в обласне управління лісового та мисливського господарства. Всього в центрі працюють представники 27 дозвільних органів.

Як повідомила директор центру, вчора в установу надійшло 114 звернень. "Вчора був післясвятковий день, сьогодні буде більше звернень. Як правило, менше відвідувачів, ніж зазвичай, приходить у п'ятницю. Але в цей день багато звернень надходить до ДАІ, яка видає два види дозволів - на провезення небезпечних та великогабаритних вантажів. Відвідувачі беруть дозволи на провезення цих вантажів або по області, або по місту. Представники ДАІ працюють у центрі двічі на тиждень, а державні адміністратори (співробітники центру) мають право приймати документи  щодня", - зазначила Т.Чечетова-Терашвілі.

За її словами, адміністрація дозвільного центру веде статистику роботи представників дозвільних організацій, щоб оптимізувати їхню роботу. Спеціальна комп'ютерна програма розділяє звернення на консультації, подачу заяв та отримання документа дозвільного характеру. Визначається також, скільки видано документів кожним представником, скільки дано консультацій, щоб зробити роботу і адміністраторів, і представників дозвільних органів більш ефективною. Як зазначила директор центру, адміністратори працюють кожен день, а представники - залежно від потреби. З 1 січня 2012 р. представники дозвільних органів будуть працювати тільки в режимі консультацій, а всі документи будуть приймати і видавати тільки адміністратори. Зараз у центрі працює 15 державних адміністраторів.

Довідка "SQ". Єдиний дозвільний центр (Червоношкільна набережна, 26) відкрився в Харкові 30 травня. Площа приміщення - 620 кв.м, в центрі розміщені робочі місця 15 державних адміністраторів та 15 уповноважених представників дозвільних органів. Місця очікування відвідувачів обладнані засобами інформування. У центрі електронна система управління чергою.