Підприємства Харківської області у січні - травні реалізували промислової продукції на 18,6 млрд.грн. Про це 30 червня повідомили "SQ" у Головному управлінні статистики в Харківській області. У загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка регіону становить 5,5%. Область посіла шосте місце після Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької та Полтавської областей.

Із загального обсягу реалізації 72,7% припадає на продукцію переробної промисловості, 23,6% - підприємств з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води, 3,7% - добувної промисловості. У структурі реалізації продукції переробної промисловості переважає продукція провідних для області видів діяльності: виробництво харчових продуктів, напоїв, тютюнових виробів, а також машинобудування (42,3%, або 5,7 млрд.грн., і 23,8%, або 3, 2 млрд.грн. відповідно).

До число найбільших за обсягами реалізованої промислової продукції підприємств області входять: ЗАТ "Філіп Морріс Україна", Зміївська ТЕС, Шебелинське відділення з переробки газового конденсату та нафти, АК "Харківобленерго", КП "Харківські теплові мережі", Харківське відділення ВАТ "Сан ІнБев Україна", ВАТ "Турбоатом", газопромислове управління "Шебелинкагазвидобування", ВАТ "Харківська ТЕЦ-5", ВАТ з газопостачання та газифікації  Харківміськгаз" і ВАТ "Харківгаз".