ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) готове в терміновому порядку виплатити 2,2 млн.грн. ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка", беручи до уваги важкий фінансовий стан заводу ім.Шевченка. Про це 29 березня повідомив журналістам генеральний директор заводу ім.Малишева Микола Бєлов.

Він зазначив, що завод ім.Малишева зобов'язаний оплачувати постачання систем управління після того, як надійдуть кошти від замовника, яким є Міноборони. За його словами, йдеться про постачання систем управління для танків "Булат". "Враховуючи важке становище заводу ім.Шевченка, ми будемо зв'язуватися з керівництвом держконцерну "Укроборонпром", щоб врегулювати питання з виплатою контрагенту грошей раніше, ніж це передбачено договором. Для нас теж буде вигідно забрати всі комплектуючі, щоб не допустити зриву контракту по "Булату", - зазначив М.Бєлов.

Він повідомив, що цього року планується модернізувати дев'ять танків "Булат", і системи управління на ці танки з заводу ім.Шевченка ще не отримані.

Довідка "SQ". У 2012 р. на розвиток озброєння і військової техніки в бюджеті України передбачено 2 млрд. 343 млн.грн., що вдвічі більше, ніж фактично було виділено на ці потреби в 2011 р. 1,48 млрд.грн. буде виділено на виконання державного оборонного замовлення. 967 млн.грн. буде направлено на відновлення боєздатності, модернізацію та закупівлю військової техніки. Зокрема, йдеться про модернізацію літаків МіГ-29, Су-25, Л-39, про закупівлю танків "Булат" і "Оплот" (танки виробляються на харківському ДП "Завод ім.Малишева").

Завод ім.Малишева почав виробляти "Булат" у 2004 р. (у 2012 р. контракт закінчується). Танк створюється на базі танка Т-64. Основні напрямки виробництва ДП "Завод ім.Малишева": важка бронетехніка (бойова машина "Оплот", БРЕМ-84, модернізація танків Т-64, Т-72, ​​Т-54/55/62), легка бронетехніка (БТР-3У, БТР-4, БТР "Дозор-Б", модернізація БТР-60/70, БТР-50, БМП-2), бойові модулі для легкої бронетехніки.

На заводі ім.Шевченка заборгованість із зарплати складає близько 30 млн.грн., завод - у стадії санації.