Заборгованість до Пенсійного фонду (ПФ) скоротилася в Харківській області у 2011 р. на 23%. Про це 30 січня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, за показником погашення заборгованості до ПФ область знаходиться на передостанньому місці серед регіонів країни.

Віце-губернатор відзначив, що темпи погашення заборгованості із зарплати більше ніж на 40% перевищують темпи погашення заборгованості до ПФ. Це пов'язано з тим, що керівники проблемних підприємств змушені спочатку видавати зарплату, а потім уже переводити платежі до ПФ. "Якби я був керівником проблемного підприємства, то в десяти випадках з десяти насамперед виплатив би людям зарплату, а потім би вже розбирався з податками та ПФ, що, звичайно ж, не менш важливо", - зазначив Ю.Сапронов.

Він також повідомив, що питання погашення заборгованості до ПФ дуже важливі для керівників підприємств. "Органи прокуратури моніторять ситуацію з виплатою заборгованості Пенсійному фонду і не дають керівникам можливості робити щось поза рамками законів України", - зазначив віце-губернатор.

Довідка "SQ". Як повідомили "SQ" у прес-службі Управління податкової міліції ДПА в Харківській області, прокуратура Харкова, зокрема, порушила кримінальну справу за фактом умисного ухилення від сплати єдиного соціального і страхових внесків до Пенсійного фонду України посадовими особами одного з харківських держпідприємств. Справа порушена за ч.3 ст. 212-1 Кримінального кодексу України за матеріалами, зібраними співробітниками Головного відділу податкової міліції Спеціалізованої ДПІ з роботи з великими платниками податків у Харкові.