П'ятизірковий готель "Superior Hotel" відкрився сьогодні, 29 листопада, у Харкові на території "Superior Golf Club". У його відкритті взяли участь віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов і харківський міський голова Геннадій Кернес.

"Цей готель є першим у Харкові, який спочатку був спроектований як п'ятизірковий", - зазначив під час відкриття президент "Superior Golf Club" - заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Як повідомила віце-президент "Superior Golf Club" Ірина Сапронова, наразі проводиться робота з підготовки персоналу готелю, на це піде 1-1,5 міс.

Довідка "SQ". Будівництво готелю було розпочате у травні 2010 р. Архітектори проекту "Superior Hotel" - Джон Сіферт (Великобританія) і Сергій Яковлєв (Україна). Генеральний менеджер готелю - Карло Джіардінетті, випускник MBA "Manchester Business School" (Манчестер, Великобританія), "Cornell University" (Нью-Йорк, США) і "Glion Institute of Higher Education" (Монтре, Швейцарія).

Інвестор - українська компанія "Форс-С", обсяг інвестицій склав 210 млн.грн., загальна площа готельного комплексу - 9 тис. 850 кв.м. "Superior Hotel" - офіційний готель Євро-2012, побудований за програмою приватно-державного партнерства. Це ексклюзивний бутік-готель класу "Люкс" на 50 номерів. До структури готелю також входять бізнес-центр, що включає три зали для переговорів, багатофункціональний зал для проведення бізнес-заходів, виставок та урочистостей, центр зимового гольфу. У зоні SPA готелі працюватимуть закритий, відкритий та дитячий басейни, численні аква-кабіни, а також салон краси, солярій, процедурні кабінети, фітнес- і тренажерний зали, російська і турецька лазні. На території готелю розташовані 3 тенісних корти з покриттям "clay". Також на території готелю розташовані вертолітний майданчик і мотель.

Як раніше повідомив Ю.Сапронов, під час Євро-2012 "Superior Ноtel" прийме одну зі збірних - учасниць фінального турніру Євро-2012, найімовірніше, збірну Швеції.