Працівникам бюджетної сфери Лозової виплачена зарплата за половину жовтня. Про це 29 листопада повідомив журналістам мер Лозової Сергій Степанов. За його словами, нестача коштів на першочергові виплати в місті становить 18 млн.грн. На виплату зарплати бюджетникам була отримана позика Держказначейства.

Як зазначив С.Степанов, 29 листопада сесія облради виділила Лозовій 3,6 млн.грн. додаткової держсубвенції. "Завтра на сесії Лозівської міськради ми приймемо зміни до бюджету міста і направимо отримані кошти на виплату зарплати. Після цього залишиться дефіцит бюджетних коштів майже у 14,5 млн.грн. до кінця року", - зазначив С.Степанов.

За його словами, він як міський голова звернувся до народних депутатів та депутатів облради, а також до голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з проханням звернути увагу на проблему. "Я сподіваюся, що до кінця року ми ще отримаємо дотацію. І вона нам дозволить виплатити зарплату і не перейти в наступний рік з кредиторською заборгованістю", - зазначив С.Степанов.

Мер Лозової розповів, що за результатами першої половини 2012 р. у Лозовій був перевиконаний план надходжень коштів до бюджету міста на 6 млн.грн. Ця обставина дозволила скоротити незабезпеченість бюджету до 18 млн.грн. "Перевиконання було отримане за рахунок того, що в місті активізували легалізацію робочих місць. За рахунок збільшення збору податку з прибутків громадян зросли надходження до місцевого бюджету. Але ситуація може змінитися. Може так статися, що підприємства почнуть оптимізувати кількість робочих місць та обсягів виробництва, що знизить обсяги надходжень до нашого бюджету. Тоді нам буде потрібна додаткова допомога держави", - зазначив С.Степанов.

Довідка "SQ". На сесії облради 29 листопада було розподілено 50 млн.грн. дотації з держбюджету на погашення незабезпеченості фінансами місцевих бюджетів. На міста обласного підпорядкування було виділено 19,5 млн.грн., у тому числі Ізюм - 4,3 млн.грн., Куп'янськ - 4,8 млн.грн., Лозову - 3,6 млн.грн., Люботин - 1,2 млн.грн., Первомайський - 4,6 млн.грн., Чугуїв - 1,03 млн.грн. Як зазначив на сесії голова облради С.Чернов, очікується, що на виплату зарплати бюджетникам ще надійде додаткова субвенція з держбюджету.