П'ять житлових комплексів економ-класу виведені на харківський ринок первинної нерухомості в листопаді. Як повідомили "SQ" у службі маркетингу ІБК "Авантаж", два з них - це нові проекти, інші три - житлові об'єкти, в яких відновилися продажі квартир. Фахівці служби зазначили, що висновок відразу декількох нових об'єктів підтверджує наявність стабілізаційних процесів на ринку нерухомості, зокрема, активізацію попиту на житло і збільшення обсягів будівництва.

Як повідомили експерти, квартири у всіх цих об'єктах забудовники пропонують за цінами нижче середньоринкових в сегменті економ-класу. Це пояснюється тим, що дві новобудови розташовані у віддалених районах Харкова, інші три будинки знаходяться на початковому етапі будівництва.

За інформацією служби маркетингу, висновок об'єктів з мінімальною вартістю квадратного метра вплинув на зниження середньоринкової ціни. У результаті вона зменшилася на 4,1%. Зокрема, вартість квартир в економ-класі знизилася на 3,8%, у бізнес-класі - на 0,15%. Ціни на житло преміум-класу не змінилися. Так, у Харкові в листопаді середня вартість 1 кв.м житла економ-класу склала 5 тис. 496 грн., бізнес-класу - 9 тис. 143 грн., преміум-класу - 13 тис. 468 грн.

Довідка "SQ". Служба маркетингу корпорації "Авантаж" більше п'яти років проводить регулярний моніторинг ринку житлової і комерційної нерухомості Харкова.

Інвестиційно-будівельна корпорація "Авантаж" здійснює свою діяльність у чотирьох напрямках: девелопмент, будівництво, інвестиційна діяльність та корпоративне управління підприємствами.