Кабінет міністрів вирішив більше не інвестувати в проблемні банки "Надра", "Київ", "Укргазбанк" і "Родовід Банк". Цим банкам запропоновано обійтися без бюджетних коштів або знайти інвесторів. Як заявив віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко, уряд не планує цього року рекапіталізувати банк "Надра". "Підвищувати акціонерний капітал трьох держбанків, які були приватизовані і викуплені державою, ми теж не будемо у зв'язку з непростою економічною ситуацією", - заявив С.Тігіпко. Також віце-прем'єр зазначив: "Якщо банки не вийшли на стабільну роботу, значить, менеджмент спрацював неефективно або державні кошти були розкрадені, пішли кудись не туди. Не розібравшись у ситуації, ми не можемо постійно продовжувати фінансувати банки за рахунок платників податків". За словами віце-прем'єра, Кабмін планує прийняти рішення про продаж або злиття проблемних банків. (Http://www.kommersant.ua)

Довідка "SQ". У меморандумі про співпрацю між Україною і Міжнародним валютним фондом наголошується, що рішення щодо банку "Надра" має бути прийняте до кінця листопада ц.р. - держава обіцяла виділити установі до 5 млрд. грн. Але Всесвітній банк неодноразово рекомендував відмовитися від порятунку проблемних банків за рахунок держбюджету. "Родовід Банк", "Київ" і "Укргазбанк" раніше отримали у свій капітал 17,2 млрд. грн. і розраховували цього року ще на 12,5 млрд. грн. 20 травня на засіданні експертно-аналітичної ради було прийнято рішення рекомендувати уряду стати учасником рекапіталізації банку "Надра" - внести в банк 5 млрд.грн., ще 5 млрд.грн. обіцяв зробити приватний інвестор - "Group DF" (підконтрольна Дмитру Фірташу).

Журнал "Топ-100" опублікував рейтинг українських банків, які найбільш динамічно розвиваються під час кризи, підготовлений виданням "Дело". Судячи за даними рейтингу, деякі вітчизняні фінустанови під час кризи змогли істотно збільшити свою частку на банківському ринку. Правда, в більшості випадків це відбувалося за рахунок приєднання активів інших банків або завдяки директивному кредитуванню держкомпаній на кошти держави. До п'ятірки банків, що  найбільш динамічно розвиваються, потрапили "Укрексімбанк", "Дельта Банк", "Ощадбанк", "ВТБ Банк" і "Приватбанк". (Http://delo.ua)

Довідка "SQ". При складанні рейтингу розглядався період з вересня 2008-го до вересеня 2010 р. При розрахунку враховувалися зміни таких показників, як активи, власний капітал, депозитна база і фінансовий результат.

"Діамантбанк" відкрив нове відділення в Кривому Розі (вул. Окружна, 127/10). У відділенні клієнти банку зможуть скористатися послугами розрахунково-касового обслуговування, переказу грошей, обміну валют, а також здійснити операції з платіжними картками. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". "Діамантбанк" зареєстрований Національним банком України 17.11.1993 р. Банк надає повний спектр послуг персональним та корпоративним клієнтам. Регіональна мережа нараховує більше 60 підрозділів в 16 містах України. 2009-й рік "Діамантбанк" закінчив із прибутком 2,3 млн. грн. Чисті активи фінустанови на 1 січня 2010 р. склали 1 млрд. 514,81 млн. грн., регулятивний капітал - 278,84 млн. грн., кредитно-інвестиційний портфель - 1 млрд. 210,86 млн. грн.

ПУМБ завершив аудит відповідності до стандартів інформаційної безпеки PCI DSS. Як повідомила прес-служба, тепер ПУМБ може назвати себе найбільш захищеним банком для приватних клієнтів і ефективним процесинговим партнером для банків, платіжні картки яких обслуговуються в мережі банку. Аудит передбачав перевірку системи забезпечення фізичної та інформаційної безпеки платіжних карт, а також безпеки даних про клієнтських платіжних картках. Незалежним аудитором виступила компанія "Sysnet". (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". Перший український міжнародний банк (ПУМБ) заснований 1991 р. За класифікацією НБУ входить до першої групи банків (найбільші). Регіональна мережа ПУМБ налічує 11 філій і 126 відділень.