Міжнародне рейтингове агентство "Moody's" 28 листопада присвоїло довгостроковий рейтинг місту Харкову за глобальною шкалою в іноземній і національній валюті на рівні "B2" з прогнозом "стабільний". Також агентство присвоїло остаточний рейтинг облігаціям Харківської міськради на 99,5 млн.грн. на рівні (Р) В2. Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради.

За даними агентства, на сьогодні Харків демонструє економічний розвиток у таких галузях, як харчова та важка промисловість, а також у будівництві. Демографічна ситуація міста залишається стабільною. Чинники, що позитивно впливають на рейтинг міста, - досить сильна економічна позиція порівняно з іншими містами, стійкість податкової бази, низький показник прямого боргу міста.

До чинників, здатних вплинути на підвищення рейтингу Харкова, відноситься позитивна зміна суверенного рейтингу України, проведення керівництвом міста стриманою бюджетної і боргової політики в поєднанні зі стабільним економічним зростанням, а також відновленням зростання податкових прибутків.

Довідка "SQ". На сьогодні міжнародний рейтинг міста Харкова за шкалою "Moody's" знаходиться на одному рівні з суверенним рейтингом України - "В2", прогноз - "стабільний". У міжнародній практиці рейтинг території не може перевищувати суверенний рейтинг.