Корпорація "Бісквіт-Шоколад" (Харків) за підсумками 9 місяців 2011 р. реалізувала продукції на 671,5 млн. грн., збільшивши обсяги продажів на 12,1% порівняно з таким же періодом 2010 р. Про це повідомили "SQ" у прес-службі корпорації.

Обсяг виробництва у грошовому вираженні збільшився на 14% і склав 681 млн.грн. Усього за 9 місяців підприємство випустило 45,7 тис.т кондитерських виробів (на 2% менше, ніж за аналогічний період минулого року).

У прес-службі також повідомили, що реалізація продукції на експорт зросла на 11% у натуральному вираженні і на 30% - у грошовому. Кондитерські вироби відправлялися до 22 країн, у тому числі до Білорусі й Афганістану (до цих країн "Бісквіт" ще не експортував). Збільшився експорт до Росії, Молдови, Таджикистану, Німеччини, США та Греції.

Президент корпорації Алла Коваленко зазначила, що зараз у кондитерській галузі з'являються тривожні симптоми. "Якщо подивитися звітність асоціації "Укркондпром", то ми побачимо, що за підсумками 9 місяців сумарне виробництво кондитерських виробів уперше за багато років не зросло. Раніше галузь завжди додавала в обсягах випуску продукції, а зараз випустила рівно стільки, скільки і за січень-вересень минулого року. Ми відчуваємо, що скорочується внутрішній попит. Якщо ця тенденція отримає розвиток, нам усім доведеться непросто, адже нескінченно нарощувати експорт в умовах, коли кожна країна прагне захистити свій ринок, неможливо", - зазначила А.Коваленко.

Довідка "SQ". Корпорація "Бісквіт-Шоколад" об'єднує низку підприємств, що забезпечують основні технологічні етапи виробництва кондитерських виробів. Зокрема, до неї входить ПАТ "Кондитерська фабрика "Харків'янка", ПАТ "Харківська бісквітна фабрика" та ТОВ "Торговельний дім "Престиж". Чистий прибуток корпорації у 2010 р. склав 891 млн.грн., що на 27% перевищує показник 2009 р. На підприємствах компанії зайнято понад 3 тис. осіб.