"Харьковоблэнерго" отключит электроэнергию 26-ти насосным станциям водоканала АК "Харківобленерго" планує відключити електропостачання низки об'єктів КП "Харківводоканал". Про це 28 травня повідомили "SQ" у прес-службі обленерго.

Як зазначили прес-службі, припинення постачання електроенергії споживачу, який має заборгованість з її оплати, "є обов'язком постачальника електричної енергії відповідно до п. 7.5 правил користування електричною енергією". На 25 травня 2012 р. "Харківводоканал" має заборгованість у 307 млн. 560 тис. грн. Відключення електроенергії буде проведене 31 травня. Будуть відключені 26 підкачувальних насосних станцій.

Як відзначили в "Харківобленерго", листи про прийдешнє відключення відправлені до Харківської облдержадміністрації, облуправління СБУ в Харківській області, облпрокуратури і Харківської міськради.

Як заявили в "Харківводоканалі", відключення енергопостачання загрожує відсутністю води в багатьох районах міста, передав офіційний сайт Харківської міськради. "Харківводоканал" визнає свій борг перед енергетиками, але в той же час закликає своїх колег з "Харківобленерго" не загострювати ситуацію навколо оплати за електрику і пропонує шукати шляхи вирішення виниклої проблеми за столом переговорів, а не залишати харків'ян без води", - підкреслено в заяві. На підприємстві підкреслили, що чинні тарифи не покривають витрат на забезпечення водою харків'ян.

Довідка "SQ". "Харківобленерго" 10 квітня припинило енергопостачання 11 підрозділам КП "Харківводоканал". Були знеструмлені, зокрема, допоміжні підрозділи і центральний склад водоканалу. Підрозділи, які забезпечують подачу води до міста, продовжували працювати.

Про сформовану ситуацію профком АК "Харківобленерго" повідомляв у відкритому листі Центральному комітету Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України, компанія також зверталася до органів місцевого самоврядування, Міненерговугілля, НАК "Енергетична компанія України", Національної комісії регулювання електроенергетики України, Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг, Рада національної безпеки й оборони України, до депутатів Верховної Ради з проханням допомогти у вирішенні цієї проблеми.