КП "Облземпроект" (Харків) відкриє представництва у всіх районах Харківської області. Про це 28 березня повідомив журналістам начальник підприємства Федір Каргаполов. За його словами, зараз представництва КП діють у п'яти районах регіону. Вони збирають звернення громадян і направляють їх до центрального офісу "Облземпроекту" в Харкові.

"Розширювати штат і створювати повноцінні філії поки не планується через економічну недоцільність. "Облземпроект" працює за госпрозрахунком і не фінансується з облбюджету, тому підприємство буде розвиватися поступово", - повідомив Ф.Каргаполов.

За його словами, крім виконання замовлень громадян, підприємство планує брати участь в обласних та держпрограмах. "Також ми готові брати участь у програмах з реалізації земельної реформи, за визначенням меж адміністративно-територіальних одиниць, з інвентаризації земель на території Харківської області. Ми плануємо виконувати 70% обсягу землевпорядних робіт в області. При цьому ціни на послуги "Облземпроекту" на 20% нижчі, ніж у комерційних організацій", - заявив Ф.Каргаполов.

Довідка "SQ". КП "Облземпроект" було створено рішенням сесії Харківської облради від 27 жовтня 2011 р. Його основна задача - задоволення потреб мешканців Харкова та області у виготовленні технічної документації землеустрою. Підприємство виконує всі види геодезичних та землевпорядних робіт, зокрема, роботи з рекультивації, проекти, пов'язані з економічним обгрунтуванням сівозмін і збереженням родючості грунтів. Підприємство знаходиться по вул.Мельникова, 2 (Харків).