>В Харьковскую область из бюджета поступило 60 млн.грн. НДС 60 млн.грн. коштів відшкодування ПДВ надійшло з держбюджету до Харківської області. Про це 28 лютого повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це перші результати робочої поїздки президента України Віктора Януковича в Харківську область.

Серед підприємств, які отримають кошти, - ВАТ "Турбоатом". "ПДВ повертають не тільки тим підприємствам, які в складному фінансовому становищі", - зазначив губернатор. За його словами, з урахуванням того, що до візиту президента регіону вже відшкодували 52,5 млн.грн., а вся заборгованість з ПДВ становила близько 150 млн.грн., то можна говорити про те, що дві третини заборгованості вже погашено.

Довідка "SQ". У день приїзду президента до Харкова (15 лютого) на казначейські рахунки надійшло більше 52 млн.грн., насамперед гроші у вигляді повернення ПДВ надійшли для Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, ДП "Завод ім.Малишева" і КБ ім. Морозова.

"Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. У 2010 р. реалізовано продукції заводу на 1 млрд.грн., 83% всієї продукції підприємства склав експорт.