Група "DCH" (Київ) завершила операцію з продажу ТОВ "Мереф'янська скляна компанія" (МСК, Мерефа, Харківський р-н). Про це повідомили "SQ" у компанії "DCH". Новим власником МСК стала турецька компанія "Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş." ("Sisecam") в особі підконтрольній їм компанії "Balsand BV". Сума угоди склала близько 32 млн.євро, виходячи з оцінки компанії, що базується на повній вартості підприємства.

Як зазначив директор департаменту злиттів і придбань компанії "DCH Investment Management" (керуюча компанія групи "DCH") Віталій Іванченко, МСК входила до структури виробничих активів "DCH". Групою було прийнято рішення про продаж непрофільних активів, що і зумовило вихід групи з проекту МСК і укладення угоди з "Sisecam". "Ми впевнені, що новий власник підприємства буде зацікавлений у зростанні компанії, збільшення числа робочих місць і розвитку регіону", - прокоментував угоду В.Іванченко.

Довідка "SQ". ТОВ "Мереф'янська скляна компанія" - з 2006 до 2008 рр. пройшло повну модернізацію. У 2008 р. відбулося відкриття нових виробничих цехів скляного заводу, будівництво яких профінансувала група "DCH". У 2010 р. обсяг чистих продажів компанії перевищив 134 млн. грн., а виробництво склотари склало більше 230 млн. шт.

Група компаній "DCH" володіє активами різної галузевої приналежності. Бенефіціар - Олександр Ярославський. З 2007 р. група реалізує комплексну програму підготовки Харкова до Євро-2012, яка включає реконструкцію низки об'єктів спортивної інфраструктури міста (включаючи стадіон "Металіст") і міжнародного аеропорту "Харків".