Харьковская область и Американская торговая палата подписали меморандум о сотрудничествеХарківська область і Американська торговлеьна палата в Україні уклали меморандум про співпрацю. Документ 27 травня в Києві підписали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та президент палати Джордж Зукоскі.

Як зазначив М.Добкін, Харківська область зацікавлена ​​в залученні інвесторів і готова надавати їм преференції навіть раніше, ніж будуть прийняті відповідні рішення на державному рівні. Губернатор також повідомив, що 30 травня в Харкові відкривається Єдиний регіональний дозвільний центр, який буде сприяти розвитку бізнесу. М.Добкін запросив Д.Зукоскі на відкриття центру.

Д.Зукоскі прийняв запрошення і зазначив, що в країнах, які представляє палата, є досвід роботи подібних структур, і палата готова поділитися досвідом у розвитку інвестиційної привабливості регіону та боротьби з корупцією. "А підписання меморандуму виведе співпрацю палати й області на новий рівень", - зазначив він.

Довідка "SQ". У рамках підписання меморандуму пройшла презентація Харківської області перед представниками міжнародного ділового співтовариства. Захід проходить у приміщенні Американської торговельної палати в Україні (Київ, вул.Амосова, 12, 15-й поверх). До складу делегації Харківської області увійшли заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Звєрєв, генеральний директор ВАТ "Турбоатом" Віктор Суботін, голова правління АТ "ФЕД" Віктор Попов і керівники інших підприємств, організацій, вишів Харківської області.

Презентація розділена на частини "Харківська область - територія успішного бізнесу" (презентація провідних підприємств, організацій, ВНЗ) і "Проекти розвитку регіону" (презентація інвестиційних проектів Харківської області). Серед доповідачів, які виступатимуть у ході презентації регіону, - Ю.Сапронов ("Харківські ініціативи - стратегія випереджаючого економічного розвитку регіону"), В.Суботін ("Нове енергомашинобудування України"), В.Попов ("Нанотехнології для авіації та машинобудування") , генеральний директор КП "ПТП "Вода" Іван Корінько ("Покращення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд міста Харкова. Етап 2: створення комплексу термічної утилізації осаду"), президент ТОВ "Агрофірма "Сади України" Олексій Зайцев ("Невичерпні можливості агропромислового комплексу Харківської області "), директор КП Харківської обласної ради "Індустріальний парк "Рогань" Олександр Дудка ("Енергія інновацій: технопарк "Слобожанщина", IT-парк "Інтелектроніка", технополіс "П'ятихатки").

Американська торговельна палата в Україні одним зі своїх головних завдань називає представлення інтересів іноземних інвесторів, що працюють в Україні, а також сприяння появі нових інвесторів на цьому ринку. Палата співпрацює в питаннях торгівлі, комерції та економічних реформ з українським урядом, а також з урядами країн, які є економічними партнерами України. Серед членів палати - компанії з Північної Америки, Європи, Азії, Росії та України.