ВАТ "Турбоатом" (Харків) завершило перший квартал 2011 р. з чистим прибутком у 65 млн.грн. при плані 58,6, млн.грн. Фактичний обсяг виробництва за перший квартал склав 268,4 млн. грн. при плані 240,9 млн.грн. Прибуток від реалізації продукції склав 289,8 млн.грн., виконання плану - 102,8%. Питома вага експорту в загальному обсязі реалізації склала 70,7%. Про це 27 квітня повідомили "SQ" у прес-службі заводу.

За інформацією прес-служби, за звітний період завод перерахував до державного та місцевого бюджетів у вигляді дивідендів, податків, зборів, відрахувань до Пенсійного фонду України та інших соціальних фондів 100,8 млн. грн., у тому числі 42,6 млн.грн . дивідендів, нарахованих на державну частку в пакеті акцій товариства.

Середня зарплата на підприємстві досягла 2 тис. 994 тис.грн., у тому числі у робітників основних професій - 4 тис. 296 грн. з темпом зростання до відповідного періоду 2010 р. в 112,2%. Середньооблікова чисельність працюючих на підприємстві склала 5 тис. 21 осіб, серед них робітники - 62%, службовці - 38%.

За звітний період заводом виготовлені і відвантажені два гідравлічні турбіни загальною потужністю 169 тис. кВт: для ДніпроГЕС-2 № 2 і Дніпродзержинської ГЕС № 5 (України). Також виготовлено і відвантажено обладнання для блоку № 6 ТЕС "Аксу" (Казахстан), блоку № 5 Старобешівської ТЕС і блоку № 4 Зуївської ТЕС (Україна); для конденсатора Ростовської АЕС на блоці № 3 (Росія); вузли модернізації турбін К-500 -65/3000 для російських АЕС, а також комплекти енергетичного обладнання для модернізації Балаковської АЕС (Росія), ТЕС "Гавана" (Куба), Нурекської ГЕС (Таджикистан), АЕС "Пакш" (Угорщина).

У першому кварталі 2011 р. витрати на технічне переозброєння підприємства склали 7,5 млн.грн. На розвиток соціальної сфери "Турбоатом" направив 2,6 млн.грн.

Довідка "SQ". "Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для ГЕС, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. Виробничі можливості дозволяють випускати на рік парові і гідравлічні турбіни загальною розрахунковою потужністю відповідно 8 млн. кВт і 2 млн. кВт. Виробництво турбін здійснюється за замкненим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і відвантаження.