Розрахунки за комунальні послуги через електронну систему Єдиного розрахункового центру (ЄРЦ) ПАТ "Мегабанк" (Харків) у 2011 р. збільшилися порівнянно з 2010 р. у 300 разів. Про це 27 січня повідомив журналістам директор ЄРЦ Юрій Сергєєв. За його словами, всього за 2011 р. інтернет-технологіями при розрахунках через ЄРЦ скористалися 15 тис. клієнтів. Очікується, що у 2012 р. користувачів буде вже 25-30 тис. осіб.

Як зазначив Ю.Сергєєв, оплата компослуг через інтернет проводиться з допомогою сайту ЄРЦ, на якому потрібно зареєструватися, а потім через банківську картку провести розрахунок. Якщо у клієнта на картці немає грошей або розрахунок карткою неможливий з іншої причини, абонент може роздрукувати рахунок і провести оплату через електронні термінали самообслуговування (m-box).

За словами Ю.Сергєєва, m-box - новий напрямок безпаперової оплати комунальних послуг, розробленої в ЄРЦ. Для оплати в цих пунктах не обов'язково заповнювати квитанцію, достатньо набрати на екрані m-box свою адресу. Оплату можна провести готівкою або за допомогою банківської картки.

Довідка "SQ". Єдиний розрахунковий центр (ЄРЦ) "Мегабанку" з оплати житлово-комунальних послуг розроблений та впроваджений у 9 регіонах України. На початок 2012 р. в Україні працює 127 автоматизованих пунктів прийому платежів. Через систему ЄРЦ оплачують комунальні послуги понад два мільйони українських сімей (12% усіх платників України). Комунальні послуги можна оплачувати за єдиною квитанцією в касах банку, пунктах прийому комунальних платежів, які відкриті на кожній станції метро в Харкові, через електронні термінали m-box, а також за допомогою інтернет-сервісів через сайт ЄРЦ.