Корпорація "Бісквіт-Шоколад" (Харків) у 2011 р. випустила 61,1 тис.т кондитерських виробів, що на 4,7% менше, ніж у 2010 р. Про це повідомили "SQ" у прес-службі корпорації. У той же час у грошовому вираженні компанія збільшила обсяг виробництва, довівши його до 932,2 млн.грн. (на 9% більше 2010 р.).

Як відзначили в корпорації, обсяги постачання продукції на експорт зросли на 8,5% і склали майже 27 тис.т, причому компанія розширила географію постачань за рахунок Афганістану, Китаю, Білорусі та Румунії. Загалом продукція експортувалася до 24 країн. Зростання експорту забезпечене як країнами СНД (Росія, Таджикистан, Азербайджан, Молдова), так і країнами далекого зарубіжжя (Афганістан, Німеччина, США).

Президент корпорації Алла Коваленко зазначила, що в грудні "Бісквіт-Шоколад" свідомо не стала накопичувати запаси готової продукції, а входила в новий рік з мінімальними складськими залишками. "Ми не досягли, як планували, мільярдного обороту, хоча за підсумками 9-ти місяців ця задача бачилася абсолютно реальною. Однак у четвертому кварталі позначилося падіння попиту у всій галузі, тож вважаю, що ми спрацювали адекватно ситуації, що склалася на ринку", - прокоментувала підсумки року А.Коваленко.

Довідка "SQ". Корпорація "Бісквіт-Шоколад" об'єднує низку підприємств, що забезпечують усі основні технологічні етапи виробництва - від заготівлі сировини до випуску готових виробів. Корпорація заснована у 2004 р. у складі ПАТ "Кондитерська фабрика "Харків'янка", ПАТ "Харківська бісквітна фабрика", ТОВ "Торговельний дім "Престиж" і низка інших підприємств. У 2010 р. підприємства корпорації випустили 64,1 тис.т кондитерських виробів, що на 8% більше, ніж у 2009 р. На підприємствах компанії зайнято понад 3 тис. осіб.