Харьковский "ФЭД" ждут хорошие контракты в КитаеНа "ФЕД" чекають гарні контракти в Китаї ", - заявив "SQ" голова правління ВАТ "ФЕД" (Харків) Віктор Попов за результатами участі підприємства у 8-му авіакосмічному салоні в Чжухаї (вільна економічна зона, Китай). "Виставка для українських авіабудівників була дуже показова і значуща, були представлені нові продукти українського авіапрому. Зокрема, літак Ан-148, що викликав великий інтерес. ЗАТ "Мотор-Січ" (Запоріжжя) презентувало свій новий двигун для літака L-15, який здійснив свій перший політ, що викликало резонанс в авіаційних колах. Для нас важливо, що система управління для двигуна проведена на "ФЕД" у кооперації з багатьма підприємствами, в тому числі - харківськими", - заявив В.Попов.

За даними інформагентства "Укрінформ", харківська науково-виробнича корпорація ФЕД під час виставки підписала 3 контракти на 9 млн.дол. Контракти стосуються розробки та спільного виробництва агрегатів для цивільних пасажирських і транспортних літаків.

Довідка "SQ". "ФЕД" перший контракт з Китаєм уклав у 1996 р. Тепер підприємство співпрацює з 10 підприємствами і НДІ в Китаї. Під час виставки керівництво "ФЕД" оголосило про офіційне відкриття свого представництва в Китаї.

ВАТ "ФЕД" займається проектуванням, виробництвом, сервісним обслуговуванням і ремонтом агрегатів аерокосмічного і загальномашинобудівного застосування. ВАТ - постачальник агрегатів для всіх авіабудівних фірм і авіаремонтних підприємств СНД. Продукція, що випускається - інтегральні гідроприводи, гідромотори, гідронасоси, паливорегулююча апаратура, пневмо-і гідроагрегати систем управління для вертольотів, літаків, ракетно-космічної техніки; агрегати гідравлічних систем, паливорегулююча апаратура, запасні частини для автомобілів, бронетехніки; агрегати систем управління газоперекачувальних станцій; агрегати гальмівної системи рухомого складу залізничного транспорту.