Корпорація "Бісквіт-Шоколад" (Харків) за підсумками першої половини 2010 р. на 35% збільшила обсяг чистого прибутку. За січень-червень компанія випустила продукції на суму понад 400 млн. грн. (без урахування ПДВ), за відповідний період 2009 р. - майже на 300 млн. грн. Як повідомили "SQ" у прес-службі корпорації, підприємства корпорація випустили 32,2 тис. т кондитерських виробів, що на 16% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Компанія продовжує утримувати четверте місце серед кондитерських виробників України.

За шість місяців 2010 р. технологами корпорації освоєно випуск 39 нових товарних позицій, зокрема, розроблено серію продуктів середнього цінового сегмента - "Забодайка".

Президент корпорації Алла Коваленко виразила задоволення темпами розвитку виробництва. "Продукція під нашою торговою маркою користувалася стабільним попитом навіть у кризовому 2009 р. Сьогоднішні темпи зростання свідчать про те, що компанія в складний період зуміла використати свій потенціал і отримати додаткові можливості збуту", - зазначила вона.

Довідка "SQ". АТЗТ "Харківська бісквітна фабрика" входить до складу корпорації "Бісквіт-Шоколад", яка об'єднує низку підприємств, що забезпечують всі основні технологічні етапи кондитерського виробництва - від заготівлі сировини до випуску готових виробів. Корпорація заснована в 2004 р. До її складу, крім ХБФ, входять АТЗТ "Кондитерська фабрика "Харків'янка" (на ринку - з 1896 р.), ТОВ "Торговий дім "Престиж". До сфери її управління входять також ВАТ "Первухінський цукровий завод", ТОВ "Красноградський млин", ЗАТ "Агрофірма ім.Г.Сковороди", ТОВ "Агрофірма "Петропавлівка". Під брендом "Бісквіт-Шоколад "випускається більше 20 груп кондитерських виробів. У 2009 р. підприємства корпорації випустили 59,5 тис.т кондитерських виробів, що на 4% більше, ніж у 2008 р. У грошовому вираженні обсяг виробництва зріс на 20% і склав 683,4 млн.грн. На підприємствах компанії зайнято понад 3 тис. осіб.