Верховний суд України 10 березня підтвердив законність звільнення з обійманої посади колишнього заступника генерального директора ВАТ "Турбоатом" (Харків) з кадрів, режиму та соціальних питань Івана Ольховського, відмовивши йому в задоволенні його касаційної скарги. Про це 26 квітня повідомили "SQ" у прес-службі підприємства.

Як відзначили в прес-службі, судові засідання у цій справі тривали більше трьох років. У липні 2007 р. І.Ольховський звернувся до Фрунзенського районного суд Харкова з позовною заявою до "Турбоатому" про поновлення його на роботі та стягнення середньомісячної заробітної плати за час вимушеного прогулу. У ході слухання справи судом була встановлена ​​причетність І.Ольховського до проникнення на територію заводу сторонніх осіб, які блокували діяльність адміністрації підприємства, вимагали передати їм печатки та статутні документи "Турбоатома". 5 лютого 2010 р. Фрунзенський райсуд відмовив І.Ольховському у задоволенні позовних вимог про поновлення його на роботі. Пізніше позиція суду була підтверджена ухвалою апеляційного суду Харківської області, а також ухвалою Верховного Суду України.

У прес-службі підкреслили, що так, судові інстанції Україні закінчили розгляд трудових спорів стосовно посадових осіб "Турбоатома", які були причетні до спроби рейдерського захоплення підприємства 21 травня 2007 р., прийшовши до висновку, що заступник генерального директора підприємства Євген Бєлінський та І.Ольховський були звільнені законно.

Довідка "SQ". "Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для ГЕС, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. Виробничі можливості дозволяють випускати на рік парові і гідравлічні турбіни загальною розрахунковою потужністю відповідно 8 млн. кВт і 2 млн. кВт. Виробництво турбін здійснюється ща замкненим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і відвантаження.

21 травня 2007 р. в.о. гендиректора "Турбоатома" Віктор Субботін заявив, що невідомі в масках і бронежилетах намагаються здійснити силове захоплення підприємства. Нападники були затримані. За словами В.Суботіна, групу невідомих на двох автомобілях ввіз на територію заводу колишній в.о. гендиректора "Турбоатома" Є.Бєлінський.