Новий швидкісний потяг локомотивної тяги виробництва ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (Кременчук, Полтавська обл.) почне експлуатуватися на ділянці Київ-Харків 1 квітня. Про це повідомив журналістам начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. За його словами, потяг буде ходити замість одного складу "Столичного експреса" Київ-Харків. Коли введуть в експлуатацію швидкісні потяги "Hyundai", Крюківський склад буде ходити до Сімферополя.

Як зазначив В.Остапчук, ціни на квитки в поїздах формують у Міністерстві транспорту та ДАЗТ "Укрзалізниця". "Наші попередні розрахунки показують, що ціна квитка буде комфортною для простої людини. Наприклад, у VIP-купе крюківського поїзда 8 місць, ціна квитка становить 250-270 грн. А квитки у другий і третій класи будуть навіть трохи дешевшими, ніж у "Столичному експресі", - зазначив В.Остапчук.

Довідка "SQ". Склад Крюківського вагонобудівного заводу локомотивної тяги міжрегіонального повідомлення здатний розвивати швидкість до 160 км/год. Власником першого поїзда стала Південна залізниця, якій дозволили дослідну експлуатацію складу з пасажирами. Перший вітчизняний міжрегіональний потяг, який у січні 2012 р. пройшов випробування без пасажирів, сформований з 9 вагонів першого, другого і VIP класів. Одночасно в поїзді можуть їхати 726 пасажирів.

Зокрема, в поїзді передбачена можливість користування персональним переносним комп'ютером, для чого кожне крісло вагонів обладнане розетками з живленням 220 В. Обладнання, встановлене в поїзді, забезпечує можливість роботи бездротового інтернету (Wi-Fi) протягом усього рейсу.