У 2010 р. до місцевих бюджетів Харківської області надійшло 527,726,2 тис.грн. податку з доходів з фізичних осіб. Про це 25 лютого під час селекторної наради в Харківській облдержадміністрації (ХОДА) заявив начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин.

Як повідомив С. Авершин, з ініціативи голови ХОДА Михайла Добкіна та голови Харківської облради Сергія Чернова в минулому році була створена робоча група для вирішення проблем з наповнення фінансовими ресурсами місцевих бюджетів за рахунок збору податку з доходів громадян. План, скоригований робочою групою, не виконали 15 районів Харківської області: Балаклійський, Близнюківський, Богодухівський, Борівський, Вовчанський, Зачепилівський, Золочівський, Коломацький, Куп'янський, Лозівський, Нововодолазький, Первомайський, Печенізький, Харківський та Чугуївський. Решта - 12 районів області - свої плани та плани, скориговані робочою групою, виконали.

За словами С. Авершина, в 2010 р. план надходжень податку з доходів фізосіб у деяких районах області був виконаний на 100%. Позитивну динаміку зростання надходжень фінансових коштів до місцевих бюджетів демонструють сім районів області (Борівський, Валківський, Великобурлуцький, Зміївський, Ізюмський, Кегичівський і Красноградський).

Як заявив на селекторі заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, він має намір звернутися до губернатора з пропозицією заохотити райони, які виконали план зі збору податку, і "застосувати заходи дисциплінарної відповідальності" до керівників райдержадміністрацій, які не впоралися з планом. "Хочу застерегти вас, керівників районів, від імітації діяльності. І припиніть пускати пил в очі і грати в кішки-мишки з облдержадміністрацією. Адже вам чудово вдається домовлятися з бізнес-структурами на території ваших районів, коли мова йде про отримання позабюджетних асигнувань та спонсорської допомоги для вирішення, безумовно, важливих і насущних проблем у районах ", - підкреслив Ю. Сапронов.