Передумов для здорожчання продуктів у Харківській області в найближчі три місяці немає. Про це 25 січня заявив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, на рівень цін позитивно впливали як хороший урожай 2011 р., так і сільськогосподарські ярмарки, які проходили в Харкові протягом усього року.

"На сьогодні Харківщина займає 4-е місце в Україні за цінами на всі види сільськогосподарської продукції. Це не межа можливостей нашої області. Ми над цим працюємо", - зазначив віце-губернатор. В.Алексейчук заявив, що найближчим часом у Харківській області можуть здешевшати яйця - але не більше ніж на 5%.

Також заступник голови ХОДА зазначив, що він недавно обговорював питання про ціни на хлібобулочну продукцію з новим керівником хлібозаводу "Салтівський". "Нове керівництво повністю підтримує дії адміністрації, тому меморандум про непідвищення цін на соціальні сорти хліба залишається в силі. Те ж саме можна сказати про хлібозавод "Кулиничі". Ці два підприємства виробляють 90% хлібобулочної продукції в регіоні, тому про здорожчання хліба найближчим часом також не йдеться", - заявив В.Алексечук.

Довідка "SQ". 30 серпня 2011 р. Харківська облдержадміністрація і підприємства-виробники хлібної продукції регіону підписали меморандум про непідвищення цін на соціальні сорти хліба. Меморандум діє до серпня 2012 р. Документ підписали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і керівники низки підприємств-виробників хліба, серед яких - хлібозаводи "Салтівський", "Кулиничі", виробник борошна - Новопокровський комбінат хлібопродуктів (Чугуївський район).