"Україна стоїть на порозі економічної кризи зразка 2008 р.", - заявила 25 листопада під час зустрічі з керівниками промислових підприємств і підприємцями Харківської області, яка пройшла в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO", народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська. За її словами, в країні складаються всі передумови кризи.

"Ми бачимо, що відбувається на українському кредитному ринку. Кредитні лінії зупиняються. Причина одна: НБУ треба підтримувати стабільність національної валюти. Щоб її підтримувати, треба "висушити" банківську систему для того, щоб зменшити кількість гривневої маси на ринку", - зазначила вона .

Н.Королевська також підкреслила, що стан вітчизняної металургії аналогічний тому, який був у період початку кризи 2008 р. "Галузь перебуває у стані стагнації, немає замовлень і великих ринків збуту, а саме з кризи металургійної галузі і почалася попередня криза в Україні. Висновки ніхто не зробив, роботу над помилками ніхто не провів. Зараз ми стоїмо на межі. Якщо зараз знову в країні настане економічна криза, то шансів з неї вийти мало. До настання кризи 2008 р. були якісь резерви, а сьогодні я сумніваюся, що вони є", - заявила нардеп.