Собівартість послуги за користування ліфтом у харківських житлових будинках залежить від терміну експлуатації ліфтів. Тому в новому тарифі буде різна плата за користування ліфтом. Про це 25 листопада повідомив журналістам директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков.

За його словами, у будинках встановлені різні типи ліфтів, у них різний термін експлуатації, в під'їздах - різну кількість ліфтів, тому і вартість послуги різна. "Спочатку брався базовий тариф за користування ліфтом, після чого за допомогою застосування коефіцієнта проводився розрахунок для кожного будинку. Також до уваги бралася поверховість будинку та наявність диспетчеризації", - зазначив Р.Нехорошков.

Довідка "SQ". У Харкові з 1 січня хочуть підвищити тарифи квартплати.

Спецвипуск газети Харківської міськради "Харьковские известия" з проектом рішення виконкому міськради про підвищення з 1 січня 2012 р. тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій розповсюдили серед мешканців Харкова. Як сказано в аналізі проекту рішення, що існують з 2009 р. тарифи "не відшкодовують економічно обгрунтовані витрати на надання послуг", через що збитки "Житлкомсервісу" за 9 міс. 2011 р. складе 53,3 млн.грн.

До тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій включена оплата 11 послуг (з нього виведена оплата послуги на вивіз побутових відходів, яка буде оплачуватися окремо).