Від вул.Одеської до аеропорту "Харків" може бути побудоване наземне метро. Про це повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА) з посиланням на голову ХОДА Михайла Добкіна.

За його словами, в ході візиту в Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати) була досягнута домовленість з однією з компаній-проектувальників дубайського метрополітену про те, щоб її фахівці ознайомилися з планом розвитку метро в Харкові і дали висновок, чи існує можливість будувати частину маршрутів наземним способом . "Я бачу поки що єдине місце застосування дубайського досвіду - це будівництво метро від вул.Одеської до аеропорту, хоча там теж є свої проблеми з розташуванням опор і конструкцій, якими потяги метро будуть рухатися уздовж пр. Гагаріна. Це було б дуже зручно - люди з будь-якого кінця Харкова могли б дістатися безпосередньо до аеропорту, не наймаючи таксі, не створюючи заторів і не витрачаючи зайвих грошей", - підкреслив губернатор.

Також М.Добкін повідомив, що в Україні буде створена робоча група із впровадження дубайського досвіду будівництва метро. "Досвід будівництва метро в цьому місті нам був дуже цікавий тому, що там було використане все краще, що є в метробудуванні, а також тому, що вони пішли своїм особливим шляхом: з 55 станцій - 10 підземних і 45 наземних, що дає їм можливість здешевити будівництво метро", - зазначив губернатор. Він повідомив, що в ході візиту українська делегація оглянула метро, ​​центр управління, рухомий склад і бази ремонту, а також зустрілася з проектувальниками метро, ​​будівельниками і тими, хто експлуатує його в даний час.

М.Добкін заявив, що віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков дав керівникам регіонів України 10 днів на підготовку пропозицій щодо створення робочої групи, куди будуть входити українські фахівці і спеціалісти, які проектували й експлуатують метрополітен у Дубаї. "Після цього ми передамо ці пропозиції для вивчення нашим партнерам, і в Харкові, Києві чи Дубаї відбудеться спільна зустріч, на якій ми обговоримо конкретні питання", - підкреслив губернатор.