Управління боротьби з відмиванням прибутків, отриманих злочинним шляхом, Державної податкової адміністрації (ДПА) в Харківській області спільно з ДПІ у Комінтернівському районі м. Харкова виявили факт продажу акцій неіснуючого підприємства. Про це "SQ" повідомили в ДПА у Харківській області.

За даними обласної податкової, була проведена перевірка ломбарду, під час якої було встановлено, що ломбард протягом 2009 р. проводив операції з продажу "технічних" цінних паперів - акцій підприємства, за яким на час проведення операцій в ЄДРПОУ був внесений запис про припинення діяльності юридичної особи за рішенням суду. Загальна сума проведених операцій з "технічних" акцій склала 20,4 млн.грн. Незаконно отримані таким чином грошові кошти були легалізовані ломбардом для використання у власній господарській діяльності.

За матеріалами управління прокуратурою Харківської області порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України. Проводяться слідчо-оперативні заходи для встановлення всіх обставин справи і забезпечення повного відшкодування завданих державі збитків.