Борг Харківської області за спожитий газ протягом минулого року зріс на 40,1 млн.грн. і становить 201,3 млн.грн. Про це 25 лютого під час обласної селекторної наради повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без'язичний. За його словами, рівень розрахунків населення, бюджетних установ та підприємств теплоенергетики Харківської області з дочірньою компанією "Газ Україна" в 2010 р. склав 82%.

У той же час, за словами В.Без'язичного, середній показник оплати за природний газ по районах області та містах обласного значення склав 98%. Найнижчі показники - у Печенізького (92%), Чугуївського (94%) і Борівського (96%) районів, а також у Лозової (97%) і Первомайського (96%). Повністю розрахувалися за спожитий природний газ споживачі Кегичівського (104%), Зачепилівського (103%). Богодухівського (101%), Дергачівського (101%) і Краснокутського (101%) районів.

Довідка "SQ". Як повідомив 8 січня заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, у січні рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ склав 36%, у той час як на початку опалювального сезону рівень розрахунків становив 95%.