КП "Комплекс з вивезення побутових відходів" найближчим часом буде укладати договори з суб'єктами господарської діяльності на вивезення сміття та негабаритних відходів. Про це 25 січня повідомив журналістам директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков.

Окрім того, для підприємців та орендарів нежитлових приміщень у житлових будинках та окремо розташованих спорудах на прибудинкових територіях встановлять додаткові сміттєві контейнери, щоб вони не вивантажували своє сміття у контейнери, призначені для мешканців будинків.

Також Р.Нехорошков відзначив, що комунальні підприємства "Житлкомсервіс", "Харківблагоустрій" і "Коменерго" контролюють обсяги вивезення твердих побутових відходів від будинків комунальної форми власності. "Зараз ми формуємо базу даних по місцях накопичення сміття та негабаритних відходів", - підкреслив директор Департаменту житлового господарства.

Довідка "SQ". Як заявив 24 січня Р.Нехорошков, після заварювання сміттєпроводів збільшувати кількість сміттєвих контейнерів біля житлових будинків не будуть. Він пояснив, що кількість контейнерів, необхідна для кожного будинку, була прорахована наперед, і велику їх частину встановили ще до заварювання сміттєпроводів. "Розрахунок йде за кількістю людей, що мешкають у будинку. Але є люди, які не прописані в будинку, але мешкають там. Ми їх не враховували. Крім того, поруч з будинками є об'єкти торгівлі, особливо в Московському районі це часто-густо. Це і кіоски, і магазини. Своє сміття вони теж вивантажують у контейнери. Тому в деяких мешканців і виникають питання про додаткові сміттєві контейнери у зв'язку зі швидкою наповнюваністю встановлених", - зазначив Р.Нехорошков.

У Харкові встановили нові норми накопичення побутових відходів у розмірі 2,15 куб. м на людину на рік. Раніше ця норма становила 1,5 куб.м. Як повідомив Р.Нехорошков, на день норма утворення сміття на одну людину складатиме 6 л. Новий тариф на послугу з вивезення сміття з однієї людини на місяць складе 9 грн.50 коп.